Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 mai 2010

Scoala de soferi-factorul psihologic

Un factor important in procesul de invatarea conducerii autovehiculelor si un rol deosebit la sustinerea examenului pentru permisul de conducere este factorul psihologic, puterea de concentrare si de stapanire a emotiilor, am constatat ca fiecare persoana are nevoie de o motivatie in cadrul procesului de pregatire practica si teoretica, fara aceasta motivatie totul devine un stres continuu, o activitate de care cursantul incearca sa scape indiferent de rezultat. Dupa pregatirea psihologica din timpul orelor de conducere urmeaza partea cea mai grea, pregatirea psihologica pentru examen.
Majoritatea barbatilor sunt mai rezistenti la stres si pregatirea psihologica este mai usoara.
Cu femeile, un sfert din timpul orelor de conducere fac pregatirea psihologica si asta conteaza mai mult decat conducerea efectiva. Pentru femei este importanta cultivarea increderii in fortele propri, iar rabdarea, calmul si tactul sunt principalele calitati ale instructorului.
Am constatat ca o pauza de o saptamana dupa sedinta de conducere nr 10 prinde bine uneori, am o cursanta care a condus foarte bine dupa o astfel de pauza, nu stiu ce a determinat aceasta schimbare.
Unul din cursantii mei a picat a doua oara traseul, a facut si sase sedinte suplimentare, lucreaza la o firma de paza, explicatia lui : "mi s-au inmuiat picioarele"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu