Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 mai 2010

Scoala de soferi-conducerea preventiva

Definitie: Comportamentul rutier care asigura prevenirea accidentelor, prin anticiparea si evitarea situatiilor periculoase determinate de ceilalti participanti la trafic, precum si adaptarea vitezei la conditiile de drum, trafic si meteorologice. In traducere libera inseamna sa pui raul inainte, sa te astepti la ce e mai rau in trafic si sa fi pregatit sa reactionezi pentru evitarea situatiilor periculoase. Recomandarea ar fi sa circuli cu o viteza la care poti opri in siguranta pana la punctul in care ai vizibilitate. Pe autostrada unde este vizibilitate foarte buna se merge cu 130 km/h, in viraje fara vizibilitate mergem cu 20 km/h, uneori se impune chiar sa oprim pentru asigurare.
In orice situatie potential periculoasa reduceti viteza! Distanta de franare depinde cel mai mult de viteza masinii.
Pentru mentinerea concentrarii si atentiei distributive pe toata durata conducerii faceti pauza la fiecare 2 ore.
La inceperea ploii tineti cont ca in primele momente se formeaza mazga( apa+nisip) deosebit de alunecoasa, ulterior ploaia spala drumul si curata aceasta mazga.
Principala cauza a accidentelor este viteza excesiva sau neadaptata, astfel la viteze excesive apare efectul de tunel adica se reduce campul vizual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu